E-mailadres instellen in Outlook 2013 (IMAP)

U bent hier:

Voor u begint met het instellen van uw e-mailadres in Outlook 2013 is het belangrijk dat u weet welke servernaam voor de inkomende en uitgaande mail wordt gebruikt.

De servernaam voor inkomende en uitgaande mail kunt u vinden via onze klantenportaal https://cp.hostcloud.nl.

Wanneer u bent ingelogd zult u terecht komen in het dashboard, om de servernaam te kunnen vinden gaat u naar “Hosting” vervolgens klikt u op “Websites”.

U krijgt nu een overzicht van websites en e-mailpakketten die u momenteel bij ons afneemt, klik nu op de domeinnaam waarvan u de servernaam wilt weten. U komt nu op de beheerpagina van uw website of e-mailpakket terecht, bij het kopje “Servernaam” vindt u de inkomende en uitgaande server van uw e-mail, noteer deze servernaam en volg de stappen hier onder.

Start Outlook 2013 en volg de onderstaande stappen.

1. Klik op “Bestand”.
  2. Klik op “Account toevoegen”.
  3. Kies onderaan voor “Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren”.
  4. Klik op “Volgende”.
  5. Kies voor “POP of IMAP”.
  6. Klik op “Volgende”.
  7. Vul bij “Naam:” uw naam of bedrijfsnaam in, deze naam wordt getoond als afzender.
  8. Vul bij “E-mailadres:” uw volledige e-mailadres in.
  9. Kies bij “Type account:” “IMAP”.
  10. Vul bij de inkomende en uitgaande server de servernaam in die u eerder heeft genoteerd.
  11. Vul bij “Gebruikersnaam:” uw volledige e-mailadres in.
  12. Vul bij “Wachtwoord:” uw wachtwoord van het e-mailadres in.
  13. Klik op “Meer instellingen”.
  14. Klik op het tabblad “Server voor uitgaande e-mail”.
  15. Vink “Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist” aan.
  16. Kies voor “Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail”.
  17. Klik op het tabblad “Geavanceerd”.
  18. Vul bij inkomende e-mail (IMAP): “993” in.
    • Kies bij “Gebruik het volgende type versleutelde verbinding:” voor “SSL”.
  19. Vul bij uitgaande e-mail (SMTP): “587” in.
    • Kies bij “Gebruik het volgende type versleutelde verbinding:” voor “SSL”.
  20. Klik op “OK”.
  21. Klik op “Volgende”.
  22. Ik op “Sluiten” als de tests zijn voltooid.
  23. Klik op “Voltooien”.
  24. Uw e-mailadres is nu ingesteld in Outlook 2013.