E-mailadres instellen in Outlook 2016 (IMAP)

U bent hier:

Voor u begint met het instellen van uw e-mailadres in Outlook 2016 is het belangrijk dat u weet welke servernaam voor de inkomende en uitgaande mail wordt gebruikt.

De servernaam voor inkomende en uitgaande mail kunt u vinden via onze klantenportaal https://cp.hostcloud.nl.

Wanneer u bent ingelogd zult u terecht komen in het dashboard, om de servernaam te kunnen vinden gaat u naar “Hosting” vervolgens klikt u op “Websites”.

U krijgt nu een overzicht van websites en e-mailpakketten die u momenteel bij ons afneemt, klik nu op de domeinnaam waarvan u de servernaam wilt weten. U komt nu op de beheerpagina van uw website of e-mailpakket terecht, bij het kopje “Servernaam” vindt u de inkomende en uitgaande server van uw e-mail, noteer deze servernaam en volg de stappen hier onder.

Start Outlook 2016/365 en volg de onderstaande stappen.

1. Klik op “Bestand”.
  2. Klik op “Account toevoegen”.
  3. Vul uw e-mailadres in, klik op “Geavanceerde opties”, vink daarna “Ik wil mijn account handmatig instellen” aan en klik op “Verbinding maken”.
  4. Kies bij Accounttype “IMAP”.
  5. Vul bij de inkomende e-mail het volgende in:
    • Server: de inkomende server
    • Poort: 993
    • Versleutelingsmethode: SSL/TLS
    • Aanmelding via beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) vereisen: Nee
  6. Vul bij de inkomende e-mail het volgende in:
    • Server: de uitgaande server
    • Poort: 465
    • Versleutelingsmethode: SSL/TLS
    • Aanmelding via beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) vereisen: Nee
  7. Klik op “Volgende”.
  8. Vul bij “Wachtwoord” uw wachtwoord in van het e-mailadres en klik vervolgens op “Verbinding maken”.
  9. Uw e-mailadres is nu ingesteld.