E-mailadres instellen in Thunderbird (IMAP)

U bent hier:

Voor u begint met het instellen van uw e-mailadres in Thunderbird is het belangrijk dat u weet welke servernaam voor de inkomende en uitgaande mail wordt gebruikt.

De servernaam voor inkomende en uitgaande mail kunt u vinden via onze klantenportaal https://cp.hostcloud.nl.

Wanneer u bent ingelogd zult u terecht komen in het dashboard, om de servernaam te kunnen vinden gaat u naar “Hosting” vervolgens klikt u op “Websites”.

U krijgt nu een overzicht van websites en e-mailpakketten die u momenteel bij ons afneemt, klik nu op de domeinnaam waarvan u de servernaam wilt weten. U komt nu op de beheerpagina van uw website of e-mailpakket terecht, bij het kopje “Servernaam” vindt u de inkomende en uitgaande server van uw e-mail, noteer deze servernaam en volg de stappen hier onder.

Start Thunderbird en volg de onderstaande stappen.

1. Start Thunderbird.
  2. Klik op “Menu” (3 strepen boven elkaar).
  3. Ga in het menu naar “Opties” en klik op “Accountinstellingen”.
  4. Klik op “Accountacties” en vervolgens op “E-mailaccount toevoegen”.
  5. Vul het volgende in:
    • Uw naam: Uw naam of bedrijfsnaam, deze wordt gebruikt als afzender en getoond aan de ontvanger.
    • E-mailadres: Uw e-mailadres dat u bij ons heeft aangemaakt.
    • Wachtwoord: Het wachtwoord dat bij het e-mailadres hoort.
  6. Klik op “Doorgaan”.
  7. Klik op “Handmatige configuratie”.
  8. Vul bij “Inkomend:” het onderstaande in:
    • “IMAP”.
    • Serverhostnaam: hier vult u de inkomende server in die u eerder heeft genoteerd.
    • Poort: 993
    • SSL: SSL/TLS
    • Authenticatie: Normaal wachtwoord
  9. Vul bij “Uitgaand:” het onderstaande in:
    • Serverhostnaam: hier vult u de uitgaande server in die u eerder heeft genoteerd.
    • Poort: 465
    • SSL: SSL/TLS
    • Authenticatie: Normaal wachtwoord
  10. Vul bij “Gebruikersnaam:” het volgende in:
    • Inkomend: Uw volledige e-mailadres
    • Uitgaand: Uw volledige e-mailadres
  11. Klik op “Gereed”.
  12. Uw e-mailadres is nu ingesteld in Thunderbird.