E-mailadres instellen in Apple Mail (IMAP)

U bent hier:

Voor u begint met het instellen van uw e-mailadres in Mac Mail is het belangrijk dat u weet welke servernaam voor de inkomende en uitgaande mail wordt gebruikt.

De servernaam voor inkomende en uitgaande mail kunt u vinden via onze klantenportaal https://cp.hostcloud.nl.

Wanneer u bent ingelogd zult u terecht komen in het dashboard, om de servernaam te kunnen vinden gaat u naar “Hosting” vervolgens klikt u op “Websites”.

U krijgt nu een overzicht van websites en e-mailpakketten die u momenteel bij ons afneemt, klik nu op de domeinnaam waarvan u de servernaam wilt weten. U komt nu op de beheerpagina van uw website of e-mailpakket terecht, bij het kopje “Servernaam” vindt u de inkomende en uitgaande server van uw e-mail, noteer deze servernaam en volg de stappen hier onder.

Start Mac Mail en volg de onderstaande stappen.

1. Klik op het menu “Mail” en klik vervolgens op “Voorkeuren”
  2. Klik op het tabblad “Accounts”
  3. Klik links onderaan op het plusje “Account Toevoegen”
  4. Selecteer “Andere Mail-account…”
  5. Klik vervolgens op “Ga door”
  6. Vul bij “Volledige naam:” uw naam of bedrijfsnaam in. De ontvanger van uw bericht ziet dit als afzender
  7. Vul bij “E-mailadres:” uw e-mailadres in
  8. Vul bij “Wachtwoord:” het bijbehorende e-mailadres wachtwoord in
  9. Klik op “Ga door”
  10. Klik bij de beveiligingsmelding op “Verbinden”
  11. Kies bij “Type Account:” voor “IMAP”
  12. Vul bij “Beschrijving:” uw algemene beschrijving voor dit account in.
  13. De inkomende server heeft u eerder genoteerd
  14. Vul bij “Gebruikersnaam:” uw volledige e-mailadres in
  15. Klik op “Ga door”
  16. Vul bij “Beschrijving:” uw algemene beschrijving voor de uitgaande mailserver in
  17. De uitgaande server heeft u eerder genoteerd
  18. Vink “Gebruik alleen deze server” aan
  19. Vink “Gebruik identiteitscontrole” aan
  20. Voer uw volledige e-mailadres en e-mailwachtwoord in
  21. Klik op “Ga door”
  22. U ziet een overzicht van de instellingen, vink aan: “Zet account online”
  23. Klik op “Aanmaken”
  24. Uw e-mailadres is nu ingesteld