Nameservers aanpassen

U bent hier:

Met het wijzigen van de nameservers kunt u uw domeinnamen koppelen aan een externe nameserver. U moet er wel rekening mee houden dat wanneer u de nameservers heeft gewijzigd naar een externe partij dat vanaf dat moment de DNS door de externe partij wordt beheerd. De DNS kan dan niet meer bij Hostcloud worden beheerd.

De nameserver bevat alle DNS-records; deze vertalen de domeinnaam naar een IP-adres en zoeken zo de unieke locatie op internet waar jouw site zich bevindt.

Nameservers wijzigen

Via ons klantenportaal kunt u de nameservers aanpassen.

• Log in via ons klantenportaal op https://cp.hostcloud.nl.
  • Klik op “Domeinnamen”.
  • Klik op het domein waarvan u de nameserver wilt wijzigen.
  • Scroll naar beneden en klik op “NAMESERVER BEWERKEN”.
  • Volg nu de verdere stappen in het scherm en wijzig uw nameserver.
  • De nameserver moet nu gewijzigd zijn na het afronden van de stappen.